Monday, 9 December 2013

Toksik Badan Toksin Hati......


Assalamu'alaikum and salam kemesraan to all the viewers and readers out there.......it's been a long waiting for Ummi to update my entries.....

How are all my gorgeous mamas and the most awesome brothers and sisters......i'm back.... ^^
Kembalinya Ummi pada kali ini adalah untuk berkongsi pengalaman Ummi bersama En Hubby.....
Kami berdua telah mencuba untuk memakai plaster yang dikatakan dapat menarik toxin keluar dari badan melalui tapak kaki....aduyai....cubalah lihat, pandanglah.....geli pun ada....

Ini adalah idea anak perempuan Ummi yang seorang tu...Adik, beliau telah membeli plaster toxin ini dari kedai Daiso iaitu sebuah kedai berjenama Jepun yang setiap satu barangannya berharga RM5...
Apalagi...Ummi dan En Hubby pun torailah....dan jadinya as a result.....as shown below.....wow...

Entah betul entahkan tidak.....tapi daripada info yang Ummi detected dari Pak Google....hehe, macam betul jer....dah mula dah....adakah ianya berkesan....?

Cuba pandanglah dan lihatlah...bak kata lagu nyanyian biduanita Saloma....


Ni En Hubby punya...

Ni Ummi yang punyaaa...



According to ChineseCulture.net:

“These tree extract plaster helps to cleanse your body's waste products in an easy, trouble-free and painless way. Just wrap one sheet of plaster on the sole of your foot before going to bed, and allow it to work while you are asleep. The color of the sheet will change according to the condition of your health. Those with health problems will notice the sheets are initially darker the following morning. With regular use, the sheets will progressively get lighter and lighter, indicating a steady improvement in your health. The patch can also be applied to specific problems on localised parts of the body, such as the wrist, knee, shoulder, ankle, and groin”

Ada faham ke tak.....(Macam cakap Ustaz dalam channel Hikmah, Ybhg Ustaz Abdullah Iraqi)
Well...kena cari translation sendiri ni......I'm pretty sure that most of my beloved friends understand these..... do you.. ?  ^^

Kalau nak rasa cubalah pakai......Ummi dan Hubby baru ja pakai sekali....tapi menurut peraturan memakainya dikehendaki memakai pad ini sampai hilang the discriminating dark marks and somewhat oily sticky things that stick onto the used pads.....why not have a try..

Malam ni mata Ummi telah bertukar sedikit kebiruan kerana Ummi telah menggunakan a little bit of my English, double language la katanya, takut nanti rottens......just have it polished.....hehe, yalaaa....Ummi ni kan dah bongkok tiga....mata dah rabun.... ^^

Baiklah kawan-kawanku sekelian, sampai di sini titik nokhtah untuk Ummi meneruskan tarian jari jemari Ummi......till then, insyaAllah, we'll meet again in the next chapter....jangan marah naa...

Salam sayang semanis senyum, gerimis hujan malam terhukum........semoga kita semua sentiasa di dalam kasih sayang Allah SWT....ameen.



Kerisik dan pandan masinnya inti,
Lengkuas dicampur bersama serai;
Toksik badan dan toksin hati,
Ikhlas dan jujur umpama perisai.



p/s Mendalam tajuk ni......anyway please dropby kat blog Ummi Jom Kita Berpantun ya....tq ^^



Assalamu'alaikum n luv from
Ummimanje

2 comments:

  1. wahh nampak ada kesan nie..boleh cubalah

    ReplyDelete
  2. Boleh try Acik....dan rasakan kesannya.... ^^

    ReplyDelete