Monday, 23 September 2013

Bubur Untuk Ummiku Sayang.....


Assalamua'alaikum and happy greetings to my beloved and especially to the beautiful gorgeous mamas out there...and also to the handsome and awesome brothers and sisters...adik-adik, kakak abang, pakcik makcik semua...semoga anda semua sentiasa dalam limpahan kasih sayang Allah SWT....amin....

Dalam keterpaksaan berarus masa detik seminggu Ummi mencuri masa menukilkan sebuah entri...
Badan terasa lemah kerana demam selsema, batuk dan lenguh-lenguh sendi, alhamdulillah ada the best nurse among the best...mujur ada si Adik, Angah, Along dan En Hubby, yang menguruskan dapur....


My body temperature for today....dah turun 1.0 celcius
Before...39.9....tinggikan.... 

Amboi sedapnya Adik masak bubur kat Ummi....sedap sungguh, yang mahalnya bukan selalu dapat bubur airtangan Adik ni.... ^^,   Si Angah jadi tukang pucit belakang....Ayah pula picit kepala...waduhh....alhamdulillah syukur......ku gembira di sampingmu......Inilah nilai sebuah kasih sayang....ye takkk...
Bubur hari pertama demam.... sedapppnyaa... ^^


Bubur hari ketiga.....sedappp....


Air asam jawa....nurse tu cakap bagus untuk tekak.... ^^,



Baiklah, hanya setakat ini yang Ummi nak kongsikan cerita Ummi buat sahabat-sahabat sekelian, doakan Ummi agar cepat sembuh dan terus senyum....blog pantun pun dapat di 'update'kan lagi....insyaAllah injin tengah dok start....tunggu masa nak masuk entri....sabar ya..

Till next time, salam sayang semanis merdu buat buat semua....Now Ummi nak rest jap....yaa dik, japla sayang, nurse comel dah panggil tu makan ubat...kalau macam tu hari-hari sakit pun tak pe ye...he3x


Bumi kelam tempua merintih,
Dalam kolah tiada pili;
Ummi demam semua sedih,
Alhamdulilah ada famili.


p/s tunggu pantun baru ya... ^^


Assalamu'alaikum n luv from

Ummimanje

6 comments:

  1. Get well soon K.Ummi...

    Pulau Pandan Jauh ketengah
    Gunung daik bercabang tiga
    Ummi yang baik demam sudah
    saya pula sakit tekak nak selsema pula

    x0x0 ^___^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih daun pudina buat Norhaslina...for your do'a... ^^

      Suami berani membelah buluh,
      Dekat gua beringin menyula;
      Ummi di sini sudahlah sembuh,
      Berkat doa' dan izin Allah Ta'ala.

      <3 <3

      Delete
  2. Replies
    1. Terimakasih kerlipan bintang buat hainom atas doa untuk Ummi... <3

      Delete
  3. Replies
    1. Terimakasih atas doa Maria ....datang lagi ya... <3

      Delete